Familieboeken

Tijdens de viering van het 10-jarig jubileum van  - toen nog -  de Familievereniging Van Engelenburg in 2007 is het eerste deel van ons familieboek gepresenteerd, getiteld Van Engelenburg - van visioen naar Veense familie

Samenstelster Elleke van Engelenburg beschrijft in iets meer dan 200 pagina's de stamboomgegevens van de eerste acht generaties Van Engelenburg, van begin 1600 tot ongeveer 1900.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan het ontstaan van de familienaam, de legende van de Engelenburcht in Rome, de boerderij en het land Engelenburg in Veenendaal, het familiewapen en de zoektocht naar onze stamvader Hendrijck Bernsen. Tussen de stamboomgegevens door zijn interessante verhalen opgenomen over een aantal van onze voorouders.

Het boek is gedrukt in zwart/wit en voorzien van veel illustraties. De omslag is uitgevoerd in kleur.

De verkoopprijs van deel 1 is € 27,50, exclusief verpakkings- en verzendkosten. Voor donateurs geldt een gereduceerde prijs.

Helaas is de totale oplage van 150 stuks van het eerste deel van ons familieboek uitverkocht. We hebben hiervoor een wachtlijst met inmiddels een aantal belangstellenden. Bij voldoende belangstelling zal er een herdruk volgen.

 

Op 30 september 2017 vierde de Familievereniging Van Engelenburg haar 20-jarig jubileum en ter gelegenheid daarvan presenteerde Elleke van Engelenburg het tweede deel van ons familieboek. De titel is Van Engelenburg - Een Veense familie slaat haar vleugels uit en dit deel omvat de periode van 1900 tot ongeveer 2000. Omdat er inmiddels veel meer gegevens bekend geworden zijn, begint het tweede deel met een meer uitgebreide achtste generatie dan waarmee het eerste deel is geëindigd.

Voor dit tweede deel is veel medewerking verkregen van leden en aanverwante familieleden en daardoor zijn er heel veel familiefoto's en illustraties opgenomen, zoals krantenartikelen en familieadvertenties. En ook in dit deel weer mooie, spannende en ontroerende verhalen over veel van onze familieleden.

Het boek is 382 pagina's dik, geheel in fullcolour gedrukt en nog steeds verkrijgbaar.

De prijs is € 35,00, exclusief verpakkings- en verzendkosten. Voor donateurs geldt een gereduceerde prijs. Bestellen kan bij het secretariaat via de contactpagina.