Het Wapenfonds

Het Van Engelenburg-wapen is op 26 september 1995 officieel geregistreerd bij het Centraal Bureau voor Genealogie in Den Haag door Michiel Carel van Engelenburg. We zijn er trots op dat we het wapen  - in feite een nieuw wapen met een oude kern -  in kwaliteit en registratie tot het best mogelijke hebben kunnen brengen.

Het officiële Van Engelenburg-wapen wordt tegen betaling, en na toestemming van Michiel Carel van Engelenburg, uitsluitend verstrekt aan donateurs van de Familiestichting Van Engelenburg.  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat via de contactpagina.

Alle opbrengsten van de verstrekking van het wapen worden ondergebracht in een z.g. Wapenfonds. Michiel Carel van Engelenburg en oud-voorzitter Henk J. van Engelenburg hebben beiden mede-beslissing over de bestemming van dit Wapenfonds. Het wapenfonds staat onder beheer van het stichtingsbestuur.

Wij hopen dat op deze manier het familiewapen één van de banden mag zijn die ons als Van Engelenburgen nog sterker bindt.

Henk J. van Engelenburg

Wapenartikelen

De familiestichting heeft in de afgelopen jaren verschillende artikelen uitgebracht, voorzien van het officiële familiewapen. Wapenartikelen kunnen alleen door donateurs van de Familiestichting Van Engelenburg worden besteld.

 

In augustus 2010 heeft het bestuur als eerste wapenartikel gekozen voor een zilverkleurige sleutelhanger. Vanwege het 12½-jarig jubileum in dat jaar hebben alle donateurs een sleutelhanger cadeau gekregen. Ook nieuwe donateurs ontvangen deze als welkomstcadeau.

De prijs van de sleutelhanger is € 5,00 per stuk. exclusief verzendkosten.

 

Het tweede wapenartikel, dat in maart 2011 werd uitgebracht, is een onderzetter, met daarop ons familiewapen in kleur afgebeeld. De onderzetter is 10x10cm groot, heeft een kurk onderlaag en een harde, geplastificeerde bovenlaag.

De prijs hiervan is € 4,00 per stuk, exclusief verzendkosten.

 

De Van Engelenburg-tegel werd in maart 2014 uitgebracht. Het formaat van deze witte, geglazuurde tegel is 15x15cm en deze is uiteraard voorzien van ons kleurige familiewapen.

De prijs is € 12,50 per stuk, exclusief verzendkosten.

Als voorlopig laatste wapenartikel is een paraplu aan het assortiment toegevoegd. De paraplu heeft een doorsnede van 110cm en is uitgevoerd met groen/witte banen. Op een van de witte banen is ons familiewapen in kleur gedrukt.

De paraplu kost € 12,50 per stuk. Vanwege het formaat is verzending helaas niet mogelijk, afhalen wel.

U kunt alle wapenartikelen bestellen bij het secretariaat van onze stichting, zolang de voorraad strekt.